2019-12-05 12:17:57• hírek • közlemény

Orvosi ellátás a szatmári óvodásoknak és iskolásoknak

Az oktatás és az egészségügy, intézményi szinten is kéz a kézben játszik Szatmárnémetiben - írja csütörtöki közleményében a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

A város több ezer diákjának biztosít orvosi felügyeletet a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóságon belül működő Orvosi Szolgáltatások Szociális Központja. Az iskolai orvosi rendelők jól működéséhez a felszerelések korszerűsítésére és a szolgáltatások minőségének folytonos javítására van szükség.  9 orvos és 38 orvosi asszisztens vizsgálja meg az óvodásokat, valamint azokat a diákokat, akiknek időszerű az általános egészségügyi állapotuk felmérése. (I. osztályosok, IV. osztályosok, VIII. és XII. osztályosok, valamint az utolsó éves szakiskolások és inasiskolások).


Az elmúlt három évben sikerült a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett Szociális Igazgatóságon keresztül felszerelni és átadni két fogorvosi rendelőt és alkalmazni három fogorvost, akik a fiatalok fogorvosi ellátását biztosítják. Ebben a periódusban zajlik a VIII. és a XII. osztályosok általános orvosi vizsgálata nagy hangsúlyt fektetve a krónikus betegségek feltárására és a továbbtanulási lehetőségekről való konzultálásra. Következik a IV. osztályosok vizsgálata, majd az év végén az I. osztályosokat vizsgálják. 


Az egészségesség fontosságának a hangsúlyozása szünet nélkül folyik. Minden találkozás, orvosi vizsgálat egy jó alkalom arra, hogy a diákokkal, a pedagógusokkal és a szülőkkel egyaránt folytassanak beszélgetést az orvosok a gyakori betegségek megelőzéséről.  Az iskolai év folyamán az egészségügyi alkalmazottak figyelemfelkeltő kampányokat tartanak az étkezési és higiéniai szokások kialakításáról, az alkoholfogyasztás és dohányzás, valamint a technikai eszközöktől való függőségek káros következményeiről, ugyanakkor segítenek megelőzni a szex-szel kapcsolatos negatív következményeket. 


Az orvosi rendelők működtetésének és fenntartásának teljes költségét a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal éves költségvetéséből fedezik. Az orvosi rendelők listája, címekkel és nyitvatartással ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: